Problemele educației în România sunt bine-cunoscute. Cu fiecare pas, ne propunem să le cunoaștem și mai bine. Un lucru este cert: sistemul actual nu poate face față singur tuturor provocărilor. Învățământul formal are nevoie de sprijin, la toate nivelurile. Politeia vine în sprijinul celor care vor să facă mai mult, care vor să ofere cât mai mult copiiilor, celor care vor ei înșiși să învețe mai mult.

Pentru a ne putea realiza proiectele în cele mai bune condiții, avem nevoie, la rândul nostru, de susținere. Dacă îți place ce facem și vrei să ne ajuți, îți propunem patru căi prin care îți poți arăta susținerea. Dacă ai o altă propunere pentru noi, ne poți scrie un mesaj aici.

voluntari

Donează direct prin PayPal

Implică-te ca voluntar!

Vino în echipa Politeia, ia parte în mod activ la schimbarea din educație! Cautăm atât oameni cu experiență, cât și oameni noi în domeniu. Căutăm oameni pasionați de educație, care ne împărtășesc dorința de schimbare în bine și care au energia necesară să se implice în proiectele noastre. Îți oferim, în schimb, oportunitatea să lucrezi într-un mediu prietenos și dedicat și să iei parte în dezvoltarea și implementarea proiectelor noastre. Toate acestea, desigur, în conformitate cu noua lege a Voluntariatului, prin care implicarea ta va fi recunscută oficial ca experiență de muncă.

Donează lunar pentru proiectul „Spre o educație mai bună pentru toți copiii”

Prin platforma PayPal, poți susține proiectele noastre printr-o donație lunară de 5, 10, 15 sau 50 de euro.

Donează direct prin PayPal sau prin transfer bancar

Poți face o donație directă prin PayPal, apăsând butonul din stânga. Totodată, poți face un transfer bancar direct, în contul nostru deschis la BCR București:

Ro43 RNCB 0290 1433 0510 0001 Banca Comercială Română București

SWIFT: RNCB ROBU

CUI 33626532 Asociația Politeia

bursa-binelui

Donează direct pe Bursa Binelui BCR

Politeia are proiectul „Spre o educație mai bună pentru toți copiii” înscris la Bursa Binelui BCR, unde se pot face donații (minim 5 lei) fără niciun fel de comision. Orice contribuție este esențială.

Donează pentru proiectul „Spre o educație mai bună pentru toți copiii”

Cum se completează 230

Cum se completează 200

Redirecționează 2% din impozitul pe venit!

Persoane fizice pot să direcționeze până la 2% din impozitul lor pe venit către un ONG. Conform Codului Fiscal (legea 571/2003, Art. 57, al. 4 și Art. 84, al. 2), oricine poate să doneze o parte (2%) din banii pe care îi dă statului, fără niciun cost suplimentar. Astfel, există două formulare ce pot fi completate: formularul 230 – care se completează pentru redirecționarea banilor din venituri salariale – și formularul 200, de completat pentru alte venituri (vânzări de bunuri, drepturi de autor etc.) Ambele pot fi descărcate de la linkurile de mai jos. Tot ce trebuie să faceți este să le completați cu datele tale (noi am completat deja partea ce ține de organizația noastră) iar apoi aveți două opțiuni: fie mergeți la biroul Administrației Fiscale de care aparțineți, fie le trimiteți prin poștă către Administrația Fiscală (găsiți adresele aici). Formularele trebuie depuse anual până pe data de 25 mai.

Menționăm că formularele vin cu instrucuțiunile de completare. Nu este necesar să printați și să trimiteți și paginile ce țin de instrucțiuni. În cazul formularului 200, doar primele trei pagini trebuie trimise la ANAF, iar în cazul formularului 230, doar prima pagină.

De asemenea, puteți consulta filmulețele din partea stângă, realizate de cei de la Asociația Envision. Totodată, vă stăm la dispoziție să vă ajutăm cu orice întrebări sau probleme de-a lungul acestui proces.

20lasuta

Redirecționează 20% din impozitul pe profit!

Persoanele juridice au opțiunea de a redirecționa pâna la 20% din impozitul pe profit. Dacă ai o firmă, ne poți contacta și împreună cu cei de la Contabilitate din firma ta putem identifca ce sumă ai putea să redirecționezi din impozitul pe profit.