Căutăm parteneri pentru dezvoltarea cursului de Informatică!

Căutăm parteneri pentru dezvoltarea cursului de Informatică!

Informatica, pe lângă elementul practic, este un instrument foarte bun de dezvoltare a gândirii critice. Algortimii specifici și numărul mare de posibile provocări stimulează creativitatea, gândirea analitică și dezvoltă o etică de muncă foarte bună. Totodată, cererea de pe piața de muncă în domeniul IT este în continuă creștere iar elevii din mediul rural – inclusiv din localitatea Ciorogârla – au un dezavantaj injust față de cei de la școlile din orașele mari. Mai mult, Școala Gimnazială nr. 1 are ocazia să dezvolte alte cursuri și activități sau să-și îmbunătățească calitatea cursurilor, putând accesa, la cerere, calculatoarele achiziționate pentru acest proiect. Practic, aproape că vom tripla numărul de calculatoare disponibile în școală, iar elevii vor avea de 10 ori mai multe calculatoare la dispoziție.

Ne dorim să dezvoltăm acest curs ca parte din proiectul „Spre o educație mai bună pentru toți copiii”*. Vom avea 36 de module de câte două ore: câte o întâlnire săptămânală, pe toată durata anului școlar. Ne propunem să dezvoltăm împreună cu studenți și programatori activi în zona Bucureștiului programa cadru și materialele de suport, folosind multiple resurse online. Conceptul central de la care pornim este simplu: fiecare dintre cei 16 participanți va crea un site sau o aplicație de orice fel până la finalul cursului.

Politeia caută parteneri – studenți sau programatori din zona Bucureștiului – care să contribuie la dezvoltarea cursului și să devină tutori în cadrul proiectului. Dacă ești interesată sau interesat de această oportunitate, spune-ne ce te atrage la acestă idee într-un mail la adresa mihaivasile@politeia.ro cu subiectul „Curs Info”. Provocarea dezvoltării și susținerii unei curs aduce o serie importantă de beneficii pentru tutori și researcheri: ai ocazia să-ți fundamentezi cunoștințele elementelor de bază din programare; îți stimulezi gândirea critică și creativitatea, încercând să găsești cele mai eficiente și clare căi de a preda; îți îmbunătățești abilitățile de comunicare; și, probabil cel mai important, contribui la schimbarea în bine a societății din România, prin îmbunătățirea ofertei educaționale, cu un curs util și necesar ce va putea fi replicat și implementat în multe alte zone.

*menționăm că participarea elevilor la acest proiect este gratuită. Vizitați pagina proiectului sau contactați-ne pentru mai multe detalii despre costuri, buget și alte probleme ce țin de sustenabilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *