ANUNȚ ACHIZIȚIE SERVICII PENTRU REALIZAREA ȘI REDACTAREA UNUI POLICY BRIEF ÎN CADRUL PROIECTULUI „ELEVI ACTIVI = VIITORI CETĂȚENI ACTIVI ȘI LUCRĂTORI RESPECTAȚI”

Asociația Politeia implementează proiectul „Elevi activi = viitori cetățeni activi și lucrători respectați” finanțat prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

În cadrul acestui proiect avem nevoie să achiziționăm servicii pentru realizarea și redactarea unui policy brief. Valoarea estimată: 9.800 lei (nouă mii opt sute lei) fără TVA.

În acest context, vă rugăm să ne transmiteți prin email o ofertă până la data de 3 martie 2023, ora 10.00.

În cazul în care aveți nevoie de informații suplimentare, vă rugăm să le adresați telefonic la 0727778858 sau prin email la adresa politeia.ro@gmail.com.

Responsabil achiziții: Mihai Vasile

Specificații tehnice raport:

În susținerea campaniei de advocacy vom realiza un policy brief. Acesta va include o analiză a planurilor cadru și programei școlare, cu accent pe ce este inclus în trunchiul comun față de ceea ce este studiat exclusiv pe fiecare profil în parte. De asemenea, documentul va analiza și ceea ce este prevăzut în programă (trunchi comun și diferențiat) în ceea ce privește drepturile civice și sociale, precum și cum sunt prezentate noțiunile în manuale. În baza acestei analize, documentul va prezenta recomandările noastre privind modificările necesare pentru o mai bună reprezentare a drepturilor la locul de muncă în educația tuturor elevilor.

Structura pe care o propunem noi pentru policy brief este următoarea:

  1. Definirea termenilor relevanți- ce este planul cadru, programa, curriculum etc.
  2. Context: Deconstruirea viziunii actuale a ministerului educației în ceea ce privește conținutul educațional pe care dorește să-l transmită elevilor – altfel spus, înțelegerea planurilor-cadru și care sunt obiectivele educaționale generale setate – ce trebuie, în general, să știe o persoană la finalul învățământului preuniversitar.
  3. Analiza conținuturilor civice și sociale – care sunt diferențele în funcție de profilul studiat (la nivel liceal), ce este comun tuturor (nivel primar și gimnazial) – ce fel de om civic încearcă să producă școala?
  4. Ce elemente, din educația civică și socială, privesc formarea individului pentru a fi un cetățean activ care-și cunoaște drepturile pe piața muncii?
  5. Concluzii și recomandări – unde putem îmbunătăți cel mai bine programa, planul-cadru și viziunea ministerului pentru a ne asigura că toți cei care trec prin sistemul de învățământ pre-universitar vor ieși cunoscându-și drepturile ca angajați/în piața muncii?

Pentru realizarea policy paper-ului, Asociația Politeia caută un cercetător cu experiență relevantă în scrierea unor analize similare ca tematică și perspectivă, afiliat unei entități juridice, care să poată livra materialul până la data de 31 martie 2023.

Denumirea produsului: Policy brief

Cantitatea și unitatea de măsură: conform listei de mai sus

Locul de livrare: format digital

Data de livrare: 31 martie 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *