Campanie donații recurente pentru tablete și abonamente la internet

Campanie donații recurente pentru tablete și abonamente la internet

Asociția Politeia lansează o campanie de strângere de fonduri, donații recurente de această dată, pentru a putea susține achiziționarea a 8 (opt) tablete și abonamente la internet pentru câteva familii cu mai mulți copii de vârstă școlară.

Școala online a lăsat mulți copii în afara orelor iar o parte dintre cei pe care i-am ajutat în aprilie ne-au semnalat că pierd legătura cu colegii și profesorii. Am așteptat să vedem măsurile luate de autorități. Știm că Givernul urmează să achiziționeze foarte multe tablete, însă acestea vor ajunge la copii abia în toamnă. Ne dorim, pentru câțiva dintre cei care și-au exprimat dorința de a nu rămâne în urmă cu lecțiile, să le oferim câte o tabletă pe familie și un abonament la internet nelimitat. Elevii vor putea astfel să reia contactul cu școala înainte de vacanță, iar pe perioada vacanței, voluntarii Politeia vor încerca să lucreze cel puțin o dată pe săptămână cu ei, astfel încât să recupereze din lecțiile pierdute din martie și până acum.

Tabletele vor fi achiziționate prin abonamente de 2 ani la o companie de telefonie mobilă și vor fi împrumutate de către asociație familiilor. Intenționăm să implicăm membri familiilor în câteva proiecte ale asociației în care tabletele vor fi utile pentru a facilita comunicarea.

Suma totală de care avem nevoie este 128 euro lunar, vreme de 2 ani. (16 euro pe lună pentru o tabletă și un abonament nelimitat la internet)

Cum poți să donezi

Poți dona prin setarea unei donații recurente în contul nostru de la BCR:

RO43 RNCB 0290 1433 0510 0001 Banca Comercială Română București

SWIFT: RNCB ROBU

CUI 33626532 Asociația Politeia

Adresa: Str. Oboga nr. 5, bl. 160, sc. 1, ap. 25, sector 6, București, CP 062197

Sau poți dona prin PayPal, bifând opțiunea de plată recurentă:
Putem primii donații și prin Revolut: +40727778858

Totodată, poți redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Politeia, bani ce vor ajunge la noi în 2021 și ne-ar permite să ne continuăm activitatea sau să desfășurăm proiecte conexe în care să folosim aceste tablete.

Opțiunile recomandate pentru donații recurente sunt de 6 euro, 10 euro sau 16 euro pe lună – astfel am putea acoperi internetul, tableta sau un set internet + tabletă pentru o familie.

Ce tablete cumpărăm

Ne-am consultat cu mai multe persoane și am căutat soluția cea mai bună pentru ca investiția pe care o facem să fie cea corectă. Am consultat ofertele operatorilor și am decis să optăm pentru tabletele Samsung Galaxy Tab A 10.1″ cu internet nelimitat, 13,5 euro pe lună fără TVA (16 euro cu tot cu TVA). Au existat și opțiuni mai ieftine, însă ne-au fost aduse argumente legate de calitatea și utilitatea tabletelor pe termen mediu. Ne dorim ca aceste tablete să poată fi folosite de elevi și familiile lor pentru activități școlare și activități pe care să le realizeze împreună cu noi pentru cel puțin 3 ani. De asemenea, am considerat că este util să asigurăm internet nelimitat, întrucât sunt cazuri unde familia mai deține un telefon smart spre exemplu, dar nu au acces la internet. Noi le vom explica cum pot face un hotspot și astfel vor putea folosi și telefoanele din casă pentru a se conecta la lecții, nu doar tabletele pe care le oferim noi.

Cum am ales cele opt familii beneficiare

Efortul actual vine în urma cerințelor câtorva copii foarte dornici să se conecteze la lecții și totodată îngrijorați că nu vor face față în toamnă când se vor relua cursurile și când, sperăm, guvernul va tablete tuturor celor care au nevoie. Ne limităm la aceste familii și acești elevi în această clipă întrucât sperăm că autoritățile vor livra în toamnă ceea ce au promis și nu vrem să dublăm eforturile. Lista am realizat-o în colaborare cu școala. Asociația Politeia colaborează cu școala și primăria Ciorogârla, astfel că nu riscăm să dăm tablete acolo unde vor da și autoritățile. Avem asigurări că indiferent de ce se va întâmpla la nivel național, autoritățile locale vor face eforturi pentru a se asigura că la toamnă nu vor fi copii fără acces la ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *