Fondul pentru Solidaritate Politeia – condiții mai bune acasă pentru învățare

Trebuie să strângem 10.000 lei în următoarele două săptămâni. Ajutăm una dintre familiile cu care lucrăm de 5 ani să se racordeze la rețeaua electrică. Este ceva ce își doresc și încearcă să facă de ani de zile. Este ceva ce și noi ne dorim pentru ei, astfel că i-am ajutat să treacă prin tot procesul birocratic. Am ajuns aproape de final – trebuie să achite factura pentru a putea începe lucrările. Costul total depășește puținele economii pe care le mai au oamenii, deși au muncit toată vara pentru asta. Ne dorim să-i ajutăm, dar după toate cheltuielile din acest an, nu mai avem nici noi fonduri suficiente. 

Ne propunem cu această ocazie să pornim un fond pentru solidaritate pentru cheltuieli mari dar cu impact mare. Pentru cheltuielile mari care vin atunci când încerci să oferi condiții mai bune copiilor să învețe acasă. Spre exemplu, o altă familie ar avea nevoie de sprijin pentru terminarea unei încăperi pe care și-au construit-o dar căreia nu au reușit să-i pună acoperișul. O altă familie și-a extins casa, a pus acoperișul, dar nu a mai avut bani pentru izolarea locuirii și finisaje. Ne dorim ca acum după ce am înțeles procesul și costurile pentru racordarea la curent să sprijinim și alte familii să se racordeze la rețea. 

Sunt doar câteva exemple, dar cazurile sunt multe și variate. Și toate sunt esențiale pentru a crește șansele copiilor să aibă parte de o educație mai bună, să aibă o șansă mai bună să învețe. Încercăm să amenajăm spații alternative și la școală, dar acum, în contextul actual, cred că e mai clar ca oricând cât de importante sunt și condițiile de acasă.

Cum poți să donezi

Ideal ar fi să donați recurent. Ne ajută o donație mai mare acum (50-100 de lei), dar apoi orice sumă lunară e binevenită (10-30 de lei).

Poți dona prin setarea unei donații recurente în contul nostru de la BCR:

RO43 RNCB 0290 1433 0510 0001 Banca Comercială Română București

SWIFT: RNCB ROBU

CUI 33626532 Asociația Politeia

Adresa: Str. Oboga nr. 5, bl. 160, sc. 1, ap. 25, sector 6, București, CP 062197

Sau poți dona prin PayPal, bifând opțiunea de plată recurentă:
Putem primii donații și prin Revolut: +40727778858

De asemenea, am adăugat și opțiunea donațiilor prin platforma Bursa Binelui.

Sau dacă știți firme care ar putea dona, dați-ne un semn să putem să luăm legătura cu ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *