CLARIFICĂRI PRIVIND ACHIZIȚIA DE SERVICII DE CERCETARE CANTITATIVĂ ÎN VEDEREA REALIZĂRII UNUI SONDAJ PE TEME SOCIO-POLITICE ÎN CADRUL PROIECTULUI „ELEVI ACTIVI = VIITORI CETĂȚENI ACTIVI ȘI LUCRĂTORI RESPECTAȚI”

Asociația Politeia implementează proiectul „Elevi activi = viitori cetățeni activi și lucrători respectați” finanțat prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

În data de 14 aprilie, a fost publicat anunțul pentru achiziționarea unor  servicii de cercetare cantitativă în vederea realizării unui sondaj pe teme socio-politice. Acesta poate fi consultat aici. În intervalul de timp scurs, au fost solicitate trei clarificări:

  • Care sunt criteriile de selectie si ponderea lor?

Criteriul de selecție este prețul cel mai mic dintre ofertele care răspund la toate condițiile menționate în anunț.

  • Cu privire la procentul de 20% interviuri pe telefon fix, dorim sa va supunem atentiei neconcordanta cu obiectivele studiului. Astfel, conform studiilor publicate de ANCOM (https://statistica.ancom.ro/sscpds/public/alldocuments/marketstudy), Utilizarea serviciilor de comunicatii electronice de catre utilizatorii finali, persoane fizice, Studiu cantitativ realizat în perioada octombrie – decembrie 2021, rezulta ca mai putin de 10% din publicul tinta detine telefon fix, si doar jumatate dintre ei il folosesc curent. In opozitie, peste 99% au si folosesc curent telefon mobil. Va rugam, in interesul calitatii esantionului, sa acceptati si oferte fara contactare pe telefon fix, ci doar pe mobil.

Asociația a optat pentru a include acest procent de 20% dintre interviuri realizate pe telefonul fix pentru a avea ulterior o bază mai bună de interpretare a rezultatelor și din punct de vedere al distribuției geografice a respondenților. Nu vom putea accepta oferte care nu răspund tuturor caracteristicilor cuprinse în anunț.

  • Vă rugăm să clarificați dacă înțelegerea noastră e corectă: vă așteptați ca perioada de culegere a datelor să fie până la final de mai-început de iunie, dar deadline-ul final pentru transmiterea livrabilelor este 15 iunie? Practic, întrebarea e dacă data de 15 iunie este termenul limită sau luăm în considerare 30 de zile de la semnarea contractului.

Ne dorim ca 15 iunie să fie termenul limită. Ținta noastră este ca semnarea contractului să aibă loc în cel mai scurt timp posibil după finalizarea perioadei în care se pot depune oferte. Astfel, termenul de 30 de zile după semnarea contractului nu va depăși 15 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *