Revista Presei 9.11

  • Noul opţional de cultură şi civilizaţie engleză

În mijlocul lunii octombrie a fost aprobată programa pentru noul opţional de “elemente de cultură şi civilzaţie engleză” pentru clasele a XI-a şi a XII-a din liceele cu profil bilingv-englez. Introducerea acestei noi discipline opţionale are rolul de a îmbunătăţii cunoştinţele elevilor despre cultura americană şi cea britanică, începând cu metodele de comunicare şi tehnologie şi ajungând la economia din aceste spaţii sau chiar artele. Temele incluse în programa pentru clasa a XI-a sunt: comunicare şi tehnologie, sport şi activitaţi din timpul liber, stiluri de viaţă şi educaţie, iar pentru clasa a XII-a: sisteme politice, societate, pieţe globale şi arte.

“Elevii vor avea posibilitatea, astfel, să cunoască mai multe informaţii despre valorile anglofone, aportul culturilor britanice şi americane la patrimoniul cultural universal, aspecte geografice, tradiţii şi obiceiuri ale spaţiului anglo-saxon. De asemenea, programa pune accent pe dezvoltarea gândirii autonome, critice şi reflexive în limba engleză” – Remus Pricopie (Ministrul Educaţiei Naţionale), conform adevarul.ro

  • Modele de subiecte pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2015

La începutul săptămânii, Ministerul Educaţiei a publicat modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională din 2015 pe noul site subiecte2015.edu.ro. Bacalaureatul va avea loc conform metodologiei utilizate pentru sesiunile din anul acesta. În schimb, în programa pentru Evaluarea Naţională au apărut câteva modificări: la limba română au fost introduse ca obligatorii romanul, balada şi genul dramatic, iar pentru gramatică toate propoziţiile subordonate circumstanţiale condiţionale, concesive şi consecutive; la matematică au fost adaugate ecuaţiile de gradul II la algebră şi corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă la geometrie, conform adevărul.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *