Căutăm voluntari pentru proiectul „Învățăm Zâmbind”!

Asociațiile Camarazii și Politeia încep cea de-a doua ediție a proiectului „Învățăm Zâmbind!”, prin care oferă cursuri săptămânale gratuite copiilor cadrelor militare din București. Despre cum a fost anul trecut puteți citi aici. Am ascultat de feedback-ul primit și am decis să extindem oferta. Astfel, pe lângă cursurile de Matematică, Limba și Literatura Română și cele de Limba Engleză, anul acesta am adăugat ofertei cursuri de Informatică și cursuri de Științe.

Până în prezent, s-au înscris 46 de copii, completând o grupă de Matematică, una de Limba și Literatura Română, una de Științe, una de Informatică și trei de Limba Engleză. În acest weekend vom avea primele întâlniri cu elevii, iar de săptămâna viitoare vom începe cursurile propriu-zise.

În momentul de față, proiectul include trei voluntari. Căutăm să ne extindem echipa cu alți 7 oameni care să susțină aceste cursuri alături de noi. Asociația Camarazii pune la dispoziție un spațiu în str. Sabinelor nr. 98, unde dispunem de două săli, cu 12-14 locuri și tot necesarul tehnologic. Totodată, ei vor asigura voluntarilor deducerea cheltuielilor de transport și o diurnă pentru fiecare ședință de curs. Asociația Politeia a conceput cursurile pe parcursul verii, alături de o echipă de 14 voluntari.

DSC_4785-3

Fiecare curs va avea întâlniri săptămânale, de câte două ore fiecare, cu 12 participanți și 2 tutori-voluntari. Aceștia din urmă vor putea lucra în grupuri și mai mici, de 4-5-6-7-8 copii, în funcție de necesitățile și evoluția cursului. Voluntarii vor fi consiliați și formați continuu de către Asociația Politeia, care le va oferi sprijin pedagogic și un suport de curs cu materialele și resursele relevante.

Astfel, dacă ești student, tânăr absolvent sau chiar elev de liceu în clasa a XI-a, dacă te pasionează matematica, limba română, limba engleză, informatica sau științele, alătură-te echipei de voluntari Politeia și ia parte la schimbarea în educație. Care sunt beneficiile acestui efort?

– voluntariatul este recunoscut ca experiență de muncă;

– ai ocazia să-ți fundamentezi cunoștințele elementelor de bază relevante subiectului pe care alegi să-l predai;

– îți stimulezi gândirea critică și creativitatea, încercând să găsești cele mai eficiente și clare căi de a preda;

– îți îmbunătățești abilitățile de comunicare;

– și, probabil cel mai important, contribui la schimbarea în bine a societății din România, prin îmbunătățirea ofertei educaționale, cu un curs util și necesar ce va putea fi replicat și implementat în multe alte zone. Spre exemplu, experiența de anul trecut ne-a ajutat să construim proiectul „Spre o educație mai bună pentru toții copiii”, prin care susținem cursuri gratuite pentru elevii școlii nr. 2 din Dârvari, județul Ilfov.

Dacă vrei să te implici, scrie un mail la adresa mihaivasile@politeia.ro în care să ne spui cum te numești, cu ce te ocupi și de ce vrei să te alături acestui proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *